Meer over Hay-end Audio

Ir. Hay Kockelmans (Hay-End Audio)'Hay-End' spreek je uit als 'high-end', een u bekend begrip. Hay is Limburgs dialect voor Harry, mijn voornaam. Hay-End betekent dus "high-end naar mijn inzicht".

In 1977 ben ik afgestudeerd aan de TU Eindhoven met als specialisatie Analoge Electrotechniek. Bij mijn afstuderen aan de Afdeling Professional Audio van Philips in Breda heb ik enige patenten op mijn naam weten te zetten. Na mijn diensttijd ben ik gaan werken in de Industrie in de productontwikkeling. Hay-End Audio, kortweg 'HEA', is feitelijk ontstaan als een hobby die al in rond 1965 begonnen is. Die hobby is nog steeds dezelfde: zelf ontwerpen van eigenwijze audio producten. Buizen hebben daarbij duidelijk mijn voorkeur. In de artikelenreeks 'waarom klinken buizen beter dan halfgeleiders' vertel ik u alles over het hoe en wat van buizen (ofwel lampen), buizenschakelingen en waarom deze beter klinken dan halfgeleiders.

Naast electronica ontwikkelen bezoek ik graag klassieke concerten en jazz muziek maar ook de jaren '60 en '70 rock muziek gaat er goed in! Daarnaast mag ik graag genieten van de verschillende bands waar mijn zoon in musiceert als toetsenist (zie bijvoorbeeld www.verlange.nl en www.thesuitcase.nl). Die bands zijn welkome gasten om te oefenen in onze muziekstudio. Er gaat tenslotte niets boven live muziek...

Vanaf 2006 ben ik parttime, naast mijn reguliere werk in de industrie, begonnen met de import en verkoop van hoogwaardige maar betaalbare buizenproducten en luidsprekers.

Vanaf medio 2010 mag ik me gelukkig prijzen me volledig te kunnen concentreren op audio. Dat betekent, naast tot voor kort de distributie van enkele betere maar betaalbare merken als bijvoorbeeld Triangle en Cayin, de ontwikkeling, produktie en verkoop van eigenzinnige buizenversterkers en luidsprekers onder de naam Artephonos en Peitho, alsmede de Colourless kabels en interlinks.

Ir. Hay Kockelmans (Hay-End Audio)Thuis is er ook een eigen werkplaats. Reparaties, modificaties en tuning/upgrading doe ik graag en met liefde, goedkoop en snel, voor alle merken en soorten buizen apparatuur!.
Belangrijk te weten is dat HEA apparatuur voor u selecteert die bedoeld is om van muziek te genieten zonder daar esoterische prijzen voor te moeten vragen! Op een HEA-set komt ieder genre muziek maximaal tot haar recht: ''Emotie in muziek''! ofwel: uw concertpodium thuis.
Lees hier wat klanten vinden van HEA.

Graag ontvang ik u op afspraak persoonlijk in Venlo in onze huiskamer luisterstudio's voor een vrijblijvende demo en desgewenst voor directe verkoop.

Met muzikale groet,
Ir. Hay Kockelmans
Hay Kockelmans op LinkedIn