Geintegreerde triodeversterkers

HEA Artephonos EnsembleBij de ontwikkeling van de Artephonos vermogensversterkers door Hay-End Audio heeft voorop gestaan een betaalbare triode versterker te ontwerpen met meer dan voldoende uitgangsvermogen (2 x 45 watt) en tenminste op het muzikale niveau van de allerbeste full triode versterkers. De weergave kenmerkt zich door gloedvolle timbres in het zeer belangrijke middengebied in combinatie met een rijke detaillering in midden en hoog zonder enige scherpte. In de lagere octaven valt de autoriteit en zuiverheid van de weergave op. Daarnaast heerst er in je kamer een weldadige rust en hoor je de zaal ademen. De afgebeelde ruimte is groot en tegelijk is de plaatsing nauwkeurig.
Zeker ook elektrostaten en magnetostaten komen voor de volle 100% tot hun recht met deze mooie versterkers.

Omdat het oog ook wat wil zijn de buizen zo geplaatst dat het fraaie schijnsel van de gloeidraden goed aanschouwbaar is. Alleen om deze reden zijn indicatielampjes weggelaten...
De houten zijpanelen zijn tegen een meerprijs leverbaar in diverse houtsoorten, beuken is standaard; de kleur lak kunt u gratis zelf kiezen. Standaard zijn de metalen delen gematteerd; tegen meerprijs zijn RAL kleuren leverbaar. Ook alle andere wensen zijn bespreekbaar, immers iedere versterker wordt met de hand door mezelf op bestelling gebouwd.

Lees hier de reacties van klanten.

Lees hier meer over de techniek van de Artephonos vermogensversterkers.

 Artephonos 6C33PP

Artephonos 6C33PP
6C33PP - € 3298,- excl. beschermkap
Naast de bekende Artephonos Ensemble heeft Hay-End Audio nu een nieuwe buizenversterker ontwikkeld met meer vermogen en een bijzonder fraaie behuizing: de Artephonos 6C33PP. De opzet en de gebruikte componenten zijn gelijk aan die van de Ensemble, enkel de eindbuizen (en daarmee ook de voeding) zijn anders.

De 6C33PP is leverbaar met en zonder de afgebeelde beschermkap. Zowel de houtsoort en de vorm van de massieve zijpanelen als de trafo-kap (hier in hoogglans zwart) kunnen naar wens worden aangepast. De voor- en bovenzijde is gemaakt van gepareld aluminium, evenals de lamellen en de artistieke bovenzijde van de beschermkap.

De 6C33PP is volledig opgebouwd met full triode-buizen, het mooiste en fijnste op buizengebied! Deze integrated push pull-versterker is geheel dual channel opgebouwd voor maximale kanaalscheiding. De versterkertrappen zijn symmetrisch uitgevoerd. De unieke bias-schakeling zorgt voor eliminatie van ieder spoortje gelijkstroom door de uitgangstrafo, waardoor de weergave van het laag fenomenaal diep en gearticuleerd is. De eindtrappen staan ver in klasse A. De feedback is laag, zodat de 6C33PP zeer dynamisch speelt, zelfs bij lage volumes. De 6C33-eindbuizen op lage voedingsspanning staan borg voor een goede demping van uw speaker en kunnen hoge stromen leveren.De 6C33PP is tevens leverbaar als eindversterker. Door ontwerp, bouw, verkoop en service geheel in eigen persoonlijke hand te houden, is de prijs relatief laag.

Vermogen 2 x 55 watt
Impedantie 4 - 16 ohm
Inputs 5 lijningangen, 400 mV
Tape output 1
Frequentiebereik 5 Hz - 70 kHz
B x D x H ca. 45 x 41 x 25 cm
Gewicht: ca. 23 kg

Inclusief metalen afstandsbediening voor volume en inputkeuze.

Prijs is € 3598,- incl. beschermkap.

Artephonos 6C33SE

Artephonos 6C33SE
6C33SE - € 3298,- excl. beschermkap
In de gewilde Artephonos-serie heeft Hay-End Audio nu een SE-model ontwikkeld in de stijl van de recent geïntroduceerde Artephonos 6C33PP. De opzet en de gebruikte componenten zijn gelijk aan die van de 6C33PP, enkel de eindtrap is single-ended.

De 6C33SE is leverbaar met en zonder beschermkap, identiek aan die van de 6C33PP. Zowel de houtsoort en de vorm van de massieve zijpanelen als de trafo-kap (op de foto’s in hoogglans zwart) kunnen naar wens worden aangepast. De voor- en bovenzijde is gemaakt van gepareld aluminium, evenals de lamellen en de artistieke bovenzijde van de optionele beschermkap.

De 6C33SE is volledig opgebouwd met full triode-buizen, het mooiste en fijnste op buizengebied! Deze integrated single-ended versterker is geheel dual channel opgebouwd voor maximale kanaalscheiding. De voorversterkertrappen zijn symmetrisch uitgevoerd. De unieke bias-schakeling maakt het gebruik van een ontkoppelcondensator in de kathode van de eindbuis overbodig, waardoor de weergave van het laag fenomenaal diep en gearticuleerd is. De feedback is zeer laag, zodat de 6C33SE zeer dynamisch speelt, zelfs bij lage volumes. De 6C33-eindbuizen op lage voedingsspanning staan borg voor een goede demping van uw speaker en kunnen hoge stromen leveren. De 6C33SE is tevens leverbaar als eindversterker. Door ontwerp, bouw, verkoop en service geheel in eigen persoonlijke hand te houden, is de prijs relatief laag.

Vermogen: 2 x 18 watt
Impedantie: 4 - 16 ohm
Inputs: 5 lijningangen, 400 mV
Tape output 1
Frequentiebereik: 20 Hz - 50 kHz
B x D x H: ca. 45 x 41 x 25 cm
Gewicht: ca. 25 kg

Inclusief metalen afstandsbediening voor volume- en inputkeuze. Prijs is €3598,- incl. beschermkap.

Artephonos Ensemble NEO Ensemble NEO - vanaf € 3695,-
Continu streven naar verdere verbetering van produkten is wenselijk en belangrijk, ook bij de Artephonos buizenversterkers met triode eindbuizen, waar HEA er al veel van gebouwd en verkocht heeft. Nu is er (helaas?) klankmatig geen winst meer te behalen, dus zocht ik verbeteringen op een geheel ander vlak. En hiermee doel ik meer specifiek op elektriciteitsverbruik en warmteontwikkeling, liefst gecombineerd met een prijsverlaging.
Met een aanpassing in de voeding en het weglaten van één eindbuis per kanaal, heeft dit geleid tot de Artephonos Ensemble Neo die 70 watt minder vermogen opneemt in rust en nog meer naarmate het luisterniveau stijgt. Bijkomend voordeel is dat de ventilator is vervallen. En natuurlijk levert u geheel niets in aan geluidskwaliteit; audiofiele condensatoren zijn nu standaard.
Het uitgangsvermogen bij nominale netspanning en 5 ohm belasting is nog altijd 2 x 30 echte triode watts!

Ook de “oude” Ensemble en Energa heb ik voorzien van de energiezuinige voeding en zijn standaard uitgerust met audiofiele condensatoren en zijn dus iets goedkoper geworden.

HEA Artephonos Ensemble Ensemble - vanaf € 3995,-
De Artephonos Ensemble levert minimaal 45 watt per kanaal en telt 4 lijningangen, 1 Home Theater direct input of extra lijningang naar keuze, een tape rec output of subwoofer uitgang naar keuze. De ingangen worden via hoogwaardige signaalrelais geschakeld.
De ingangsgevoeligheid is ca. 600 mV.
Lees hier de review in het decembernummer van HVT.

Lees meer


Artephonos Ensemble Signature Ensemble Signature - vanaf € 4295,-
Dit is een ''no cost no object''-versie van de Ensemble.
De belangrijkste verschillen met de standaard Ensemble zijn:
• General Electric NOS eindbuizen
• Geselecteerde stuurbuizen
Mundorf MCap condensatoren
• intern volledige Colourless bekabeling
• vergulde keramische buisvoeten
• extra Mundorf TCAP afvlakcapaciteit
Lees hier de review in het januarinummer 2012 van Music Emotion.


HEA Artephonos Ensemble Ensemble Phono
Dit is een Ensemble of Ensemble Signature waar een lijningang vervangen is door een Phono MM input. Natuurlijk verzorgen prachtige triodes de versterking exact volgens de RIAA karakteristiek. De ingangscapaciteit wordt desgewenst op uw specificatie getuned.
Ingangsgevoeligheid MM: 5 mV.
Artephonos safety hood Een afneembare beschermkap voor de buizen kan tegen een meerprijs als extra worden geleverd. De kap bestaat uit dezelfde materialen als uw Ensemble.